В Англії збираються побудувати єдиний інтернаціональний центр для вакцинації всіх службовців на торгових судах. Кожен моряк будь-якої нації зможе там зробити щеплення від COVID-19.

Профспілка Nautilus International і місцева Палата судноплавства звернулися з таким проханням до міністра авіації та морського транспорту Англії – Роберту Кортс.

На думку ініціаторів, працівники флоту майже в усіх країнах не мають пріоритету на вакцинацію. Тому міністерство повинне глобально вирішити це питання, щоб усі могли отримати можливість будь-де зробити щеплення.

Вони вважають, Англія може знайти відповідь на цей заклик, що може привести до вирішення проблем, з якими часто стикаються моряки.

Як кажуть соціальні партнери, це, наприклад, стосується вимог урядів деяких країн – мати в наявності паспорти вакцинації для поїздок.

Локацією для вакцинації обрали Велику Британію, тому що вона – одна з провідних країн у світі в галузі морської торгівлі. Крім того тут знаходиться база Міжнародної морської організації.

Звісно, вакцинування моряків – це найважливіший крок для морського судноплавства, але не менш важливо при цьому враховувати думку самих моряків, адже багато з них проти щеплення від COVID-19, і не дозволяти їм працювати або сходити на берег через це – неприпустимо.