Нагадуємо, що верифікація кваліфікаційних документів моряків відбувається на  VRF.MARAD.GOV.UA. Для прискорення та удосконалення процесу встановлення достовірності документів моряків створено зручний сервіс. Скористайтесь детальною інструкцією та отримайте підтвердження від Адміністрації судноплавства.

Етап перший: РЕЄСТРАЦІЯ

На офіційному сайті Адміністрації судноплавства (https://marad.gov.ua) обираємо розділ «Верифікація» і переходимо за посиланням. Щоб створити новий обліковий запис, натискаємо «Створити обліковий запис». Після заповнення форми особистими даними натискаємо «Створити обліковий запис». У разі успішної реєстрації в системі вгорі сторінки з’явиться повідомлення «Ваш обліковий запис успішно створено».

У форму вносимо такі дані: електронна пошта; пароль; ПІБ; стать; дата народження; телефон; фотографія 3х4 см (не є обов’язковим полем реєстрації).

Етап другий: ЗАПИТ НА ВЕРИФІКАЦІЮ

В Особистому кабінеті натискаємо «Запит на верифікацію», заповнюємо необхідними даними поля у формі «Підтвердження кваліфікаційних документів» та натискаємо «Зробити запит». Після того як документ буде відправлений на верифікацію в Адміністрацію судноплавства, в Особистому кабінеті з’явиться повідомлення «Ваш запит успішно сформовано». Те саме повідомлення буде відправлено на електронну пошту, вказану під час реєстрації.

Увага! Для верифікації кожного окремого документа форма заповнюється окремо.

У форму вносимо необхідні дані залежно від типу документа: ПІБ; дата народження; iм’я англійською; прізвище англійською; стать; громадянство; звання; звання англійською; посада; посада англійською; стандарт компетентності згідно з конвенцією ПДНВ; додаткові дані згідно з кваліфікацією моряка українською та англійською. Обираємо тип документа до перевірки, додаємо його скан-копію та необхідну інформацію.

Етап третій: РЕЗУЛЬТАТИ ВЕРИФІКАЦІЇ

Статус запиту можна перевірити в Особистому кабінеті. Є чотири варіанти статусу запиту користувача: «Затверджено», «Відхилено», «В обробці», «Відмінено». Щоб відмінити зроблений запит, необхідно натиснути на кнопку у правому верхньому кутку запиту.

Результати перевірки запиту з’являться в Особистому кабінеті та на електронній пошті. Якщо документ дійсний, то в Особистому кабінеті статус документа змінюється на «Дійсний», водночас його можна буде завантажити з Особистого кабінету на українській та англійській мові. Так само на вказану під час реєстрації електронну пошту надійде відповідний лист з результатами верифікації. Якщо документ не дійсний, то в Особистому кабінеті статус документа змінюється на «Не дійсний», водночас його можна буде завантажити з Особистого кабінету на українській та англійській мові. Так само на вказану під час реєстрації електронну пошту надійде відповідний лист з результатами верифікації. Якщо форма запиту на перевірку документів була заповнена невірно, то в Особистому кабінеті у Запитах з’явиться статус «Відхилено» із зазначенням причини відмови. Так само на вказану під час реєстрації електронну пошту надійде відповідний лист з причиною відмови.

Увага! Моряки, які не отримали відповіді по верифікації документів можуть подати заяву в системі VRF.MARAD.GOV.UA., і отримати відповідь українською та англійською мовою.

Наголошуємо, що за новою процедурою дипломування в Україні оформлення та верифікація документів є компетенцією виключно Адміністрації судноплавства. Ми активно співпрацюємо з партнерами, щоб пришвидшити запуск процедури оформлення документів моряків онлайн, нівелювавши людський фактор.

верифікація кваліфікаційних документів моряків відбувається на vrf.marad.gov.ua

верифікація кваліфікаційних документів моряків відбувається на vrf.marad.gov.ua

верифікація кваліфікаційних документів моряків відбувається на vrf.marad.gov.ua

верифікація кваліфікаційних документів моряків відбувається на vrf.marad.gov.ua