Моряки і власники суден не змогли прийти до угоди про мінімальну зарплату.

Делегат від моряків Марк Дікінсон сказав про те, що винні в цьому судновласники, тому що поставилися з не повагою до моряків і до того, що вони пережили за рік пандемії.

На останніх зборах представники моряків вирішили припинити переговори про мінімальну зарплату. Профспілки сказали, що їм краще звернутися безпосередньо до судів, для того, щоб визначити яка буде зарплата, ніж прийняти умови роботодавця.

У ITF вважають, що власники суден бажають всякими способами знизити цифри у формулі МОП, і не приховують свої плани підірвати діалог, який був багато років умовою стабільності в морській галузі. Таким чином, співпраця, що проводиться під час ізоляції, знаходиться під загрозою.

Моряки вважають, що заморожування зарплати власниками суден призведе до відсутності працівників в морській сфері.

Таким чином, за даними МФТ, багато охочих піти з морської галузі через те, що сталося кризи, а частина з них не знають, чого очікувати від майбутнього, вважаючи, що скоро почнеться нестача моряків.

Через ізоляції і не можливості вільно пересуватися під час пандемії, майбутній моряк можливо буде по кілька років не приїжджати додому до родини.

Можливе скорочення зарплати моряків це в першу чергу удар по власникам суден. Організації часто скаржаться профспілкам з приводу того, що все менше і менше стає охочих бути моряками.

Марк Дікінсон вважає, що думка власників суден про те, що транспортні компанії постраждали в фінансовому плані через короновіруса неправдиву, і це не зрівняється з тим, що пережили моряки в цей складний кризовий час, скільки сил і потрясінь вони зазнали без зміни екіпажів.

Ціни на перевезення дуже сильно зросли, тому майже всі власники суден успішно пережили пандемію.

ITF вважають, що якщо сторони не дійдуть згоди, то Міжнародної федерації доведеться самій визначати мінімальну ставку зарплати МОП, яка буде справедливою і об’єктивною. Вона гарантує збереження зарплати на тому рівні, на якому була.

За формулою Міжнародної федерації мінімальна зарплата – 683 долара на місяць. Така плата буде проводитися з 01.01.2022 року і це на 1,40 долара в день більше того, що є зараз.